4. Тръби за газ

Тръби за газ PE 80 и PE 100

В цял свят се отбелязва нарастване на употребата на PE тръби за газ. Тяхното ниско тегло дава възможност за лесно манипулиране и просто, бързо и сигурно свързване. Те са флексибилни и могат да се доставят в барабани до 200 м. Изключително устойчиви са на химическо въздействие и могат да бъдат полагани и в агресивни почви. Притежават висока устойчивост на удар, дори и при ниски температури. Тези тръби не корозират и имат живот над 50 години.

Характеристики

Тръбите PE80 се произвеждат в жълт цвят или в черен цвят с жълти надлъжни линии. Материалът, който се използва при производството на тръби за газ, е в списъка на разрешените от ЕС материали за такова приложение. Минималният радиус на огъване е > 12 d. Дебелината на стените на тръбите е същата при PE 80  и PE 100. Работното налягане е при PE 80 – 1 и 4 бара при PE 100 – 10 бара.

Тръба за газ PE-80

Тръбите PE 100 продуктите са оцветени в оранжево или в черно с оранжеви надлъжни линии.Траби за газ PE-100

Опаковане и съхранение

Доставят се в барабани, с дължина от 100 и 200 м. Тръбите от 110 мм. и по-големите се доставят на пръчки с дължина 12 м. При транспортирането и съхранението тръбите не бива да се влачат по земята и през остри предмети, както и не бива да влизат в контакт с минерални масла, омекотители и различни смазки.

Тръбите трябва да стоят на равна повърхност. На открито могат да се съхраняват до две години.Тръба за газ PE-100

Comments are closed.

Върни се в началото