1. Полиетиленови тръби и фитинги за водопровод

Полиетиленови тръби – характеристики и предимства

Много често от полиетилен се изработват санитарни и отоплителни тръби. Вземайки предвид особеностите на питейната вода, тя трябва да бъде доставяна с тръби, които не корозират и които не я замърсяват.

Телекомуникационният сектор също използва РЕ–тръби.

Системите от тръби, в които се поставят кабелите, трябва да са качествени и да гарантират сигурност за продължителен интервал от време.

Полиетиленовите такива са считани от специалистите за най-добрия източник на защита за тези кабели и бързо се превръщат в желан продукт при изграждането на телекомуникационни мрежи по целия свят.
Друго много важно приложение РЕ–тръбите намират и при преноса на газ. В този случай те са предпочитани от съответните организации, които следят за безопасността на населението.

Характеристика на полиетилена:

Предназначение: изграждане на извънсградни инсталации за питейно-битово водоснабдяване за студена вода.

Полиетиленът е материал от пластмаса. Обикновено той се характеризира според плътността си (HDPE – полиетилен с висока плътност, MDPE – със средна плътност, LDPE – с ниска плътност и др.). Поддръжката и инсталацията му са лесни и евтини. Същевременно той има дълъг експлоатационен живот и е лесен за рециклиране и преработка след това. Качествата му обуславят и характеристиките на продуктите, включително и РЕ–тръбите, които са изработени от него.

 

Техники на свързване:

Монтажът на механичните свързващи части се извършва към тръби от ПЕ с размери, за които са предназначени директно. Посредством механични свързващи части /бързи връзки/, челно заваряване, муфово заваряване, електро-съпротивително заваряване

 Предимства:

–  Висока ударна якост

–  Химическа устойчивост – устойчиви са и срещу химикалите и солите, които се намират във водата и почвата.

– Устойчивост на атмосферни условия – РЕ-тръбите са подходящи за употреба на места с ниски температури. В зависимост от приложението си, те са ефективни и когато трябва да функционират при по-високи температури.

– Екологично чисти – позволяват рециклиране и преработка. Не замърсяват околната среда.

– Гъвкавост и еластичност

– Лесна и евтина инсталация – поради ниското си тегло полиетиленовите тръби са лесни за експлоатация. Останалите им качества ги определят и като бързи за свързване и лесни за демонтиране продукти.

– Дълъг живот на експлоатация – най-често предлаганите РЕ–тръби имат поне около 50-годишен живот на експлоатация, стига, разбира се, да са използвани правилно и при нормални условия

Comments are closed.

Върни се в началото