4. Двуслойни гофрирани полипропиленови тръби

Двуслойни гофрирани PP тръби и фитинги

Производство и цели

За гофрираните тръби се използват суровини, които притежават свойства като високо съпротивление на ударно натоварване с наличието на полипропиленов кополимер PP-B. При избора на тръба трябва да се вземе впредвид характеристиките на материала, от който е направена.

Характеристика Стойност
Плътност 90 кг./м.3
MPP 0,3 гр./10 мин.(230/2,16)
Модул на еластичност 1500/2000 MPa
Якост на опън при граница на провлачване 32 MPa
Ударна здравина по Sharp със запетая +23oC 70 kJ/m2
-23oC 7 kJ/m2

Свойства на материала и температурно приложение.

Характеристики на двуслойните гофрирани полипропиленови тръби:

Тръбите се произвеждат в съответствие с SRPSEN13476 и EN1440

 • Класифицирани съгласно вътрешния светъл диаметър DN/ID
 • Очакваният срок на живот е 100 години
 • Отлични хидравлични свойства
 • Отлична химична стабилност
 • Висока температурна стабилност при 60 oC, краткотрайна до 90 oC
 • Висока устойчивост на абразивно износване
 • Тръбите тежат малко
 • Лесно боравене и инсталация
 • Добри механични характеристики
 • Добра устойчивост на удар при ниски температури
 • Добра гъвкавост на тръбите
 • Тръбите могат да се рециклират изцяло
 • Тръбите не съдържат тежки метали
 • Коефициента на триене е Kb=0.25 мм.

 

Методи на съединяване на тръбите

Съединяване с ъглов фитинг, свързване на много тръбопроводи с Т-клонове, както и съединяване чрез метода saddle after grip (SAG).Съединяване

Съединяване за последващо прикрепване (SAG) е нов, модерен продукт, с отлична производителност.

Съединяване на тръба

Той е предназначен за последващо съединяване към съществуващ тръбопровод за гладки, както и за гофрирани (силфонни) тръби. Съединяването е безопасно и водонепропускливо. То е направено от ABS чрез технология за шприцоване под налягане.

Размерите са представени в следната таблица.

Размери на съединение за последващо прикрепване

Колена 30о, 45о, 60о, 90о

Колена

Колената са странични фитинги, основната цел на които е свързването на тръби при определен ъгъл в съответствие с изискванията (30о, 45о, 60о, 90о).

Направени са по технологията на заваряване на тръбни сегменти и полу-съединения, които имат функцията на интегрирана муфа.

Т-образно съединение

Т-образно съединение

Този фитинг е получен чрез заваряване на тръбни сегменти под ъгъл от 90 с подходящо разширение под формата на полу-съединение. Предлага се за тръбни диаметри в диапазона 140-600.

Ексцентрична преходна муфа

Фитинг, чиято основна цел е свързването на тръби с различни диаметри. Направен е от полипропилен чрез технологията на леене под налягане. Този фитинг се предлага в посочените в таблицата размери.

Преход от гофрирана към гладка тръба

Целта на този продукт е прехода от гладка към гофрирана тръба. Направен е от полипропилен чрез технологията на леене под налягане или заваряване. Той се предлага в представените в таблицата размери.

Тапа

Този продукт има функцията да затваря тръбите и фитингите при инсталиране на тръби и различни видове изпитвания, както и за всякакви други цели. Направен е чрез технологията на леене под налягане или заваряване на полипропилен.

Двойна муфа

Двойна муфа

Фитинг, проектиран за линейно свързване на тръба със същия диаметър. Продуктът е получен, чрез леене под налягане на полипропилен.

Ревизионна шахта

Ревизионната шахта с конусен накрайник и се състои от 3 елемента: база, корпус (тяло) и конус. Базата и конусът са направени от полипропилен или полиетилен чрез технология на ротационно отливане. Тялото на шахтата е PP гофрирана тръба DN/ID800.

Инсталация

Изкопаването на ровове за полагане на ревизионната шахта, трябва да отговаря на изискванията за големина на рова от поне 30 см. по-широк от диаметъра на шахтата и поне 15 см. по-висок от общата височина на шахтата. Повърхността на шахтата трябва да е гладка и без издадености. Плътността на материала трябва да е поне 95% от плътността по Proctor. След свързването на шахтата и тръбопровода с интегриран фитинг може да започнете да я затрупвате. Затрупването около отвора на шахтата трябва да се прави постепенно, насипвайки материала на слоеве от по 30 см. Слоевете материал трябва да се полагат на ръка или използвайки лек инструмент, за да се избегне деформиране на външната страна на шахтата. Степента на сбиване на почвата по зелена повърхност трябва да е 95% от плътността по Proctor, а по пътища – 98%-100%. Почвеният материал на затрупване трябва да отговаря на околната почва.

Статичните и динамични натоварвания не се прехвърлят директно към земята посредством шахтата, а на крайната армирана бетонна плоча по засипа около шахтата.

Необходимо е да се погрижите за това бетонният похлупак на шахтата да бъде поставен центрично по отношение на излаза от шахтата.

Инсталиране на ревизионна шахта

Инсталиране на ревизионна шахта

Размери

Продуктите, които не са налични в електронния магазин, а са включени в каталога, могат да се поръчат като използвате най-удобния за Вас начин от страницата – Направи поръчка.

Разгледайте размерите двуслойни гофрирани полипропиленови тръби и фитинги. За ваше улеснение намерете необходимата част в списъка:

Елемент 1. Коляно 30о

Коляно 30 градусаКоляно 30 градуса

Елемент 2. Коляно 45о

Коляно 45 градуса

Елемент 3. Коляно 60о

Коляно 60 градуса

Коляно 60 градуса

Елемент 4. Коляно 90о

Коляно 90 градуса

Елемент 5. Тройник

Тройник

Тройник

Елемент 6. Ексентрична преходна муфа

Ексентрична преходна муфаЕксентрична преходна муфа

Елемент 7. Преход от гофрирана към гладка тръба

Преход от гофрирана към гладка тръбаПреход от гофрирана към гладка тръба

Елемент 8. Тапа

ТапаТапа

Елемент 9. Двойна муфа

Двойна муфаДвойна муфа

Comments are closed.

Върни се в началото